Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 21:54

Πόσο γράσσο να βάλω;

Προσδιορισμός ποσότητας γράσσαρίσματος σε ρουλεμάν εν λειτουργία!

Η ακριβής ποσότητα γρασσαρίσματος είναι πλέον δυνατή με τη μέθοδο των υπέρηχων.

Το πιό συνηθισμένο πρόβλημα στα ρουλεμάν δεν είναι η έλλειψη λίπανσης αλλά η υπερλίπανση!

Όταν ένα ρουλεμάν έχει πλεόνασμα γράσσου, τότε περνάει απο τριβή κύλισης σε τριβή ολίσθισης με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

Ένα ακόμα πρόβλημα υπερλίπανσης, είναι το λιπαντικό να βγεί έξω απο το ρουλεμάν και να γεμίσει τις κοιλότητες του κινητήρα ή της αντλίας, αυτό μπορεί να προκαλέσει κι άλλα προβλήματα..

Εαν υπερλιπάνουμε ένα ρουλεμάν κλειστού τύπου και τα στεγανωτικά παρεμβύσματα δεν "σκάσουν" θα ανέβει η πίεση στο εσωτερικό του ρουλεμάν, όπου με τη σειρά της θα ανεβάσει τη θερμοκρασία και το πιό πιθανό είναι να χάσει το λιπαντικό τις ιδιότητές του.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή ποσότητα γράσσου που περιέχει ένα ρουλεμάν όταν δεν είναι καινούριο.

Η μέθοδός μας είναι μονόδρομος στη βέλτιστη λειτουργία αυτών των πολύτιμών στοιχείων των μηχανών, αλλά και στη μείωση της σπατάλης του λιπαντικού.

Στο ηχητικό αρχείο παρακάτω ακούγεται ένα ρουλεμάν που γρασσάρεται, το σημείο που πρεπει να σταματήσουμε είναι ακριβώς εκείνο που πέφτει απότομα ο θόρυβος.

Πολυμέσα

Invitro Manufacture

Η IVM έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει την εταιρεία σας να αποφύγει τις αδικαιολόγητες εκτός λειτουργίας ώρες του εξοπλισμού σας, να εξοικονομήσετε ενέργεια, να αυξήσετε το μέσο χρόνο μεταξύ αστοχίας των μηχανημάτων, να μειώσετε τα ατυχήματα και πολλά άλλα.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας χρησιμοποιούν την υπέρυθρη θερμογραφία, την ανάλυση αερόφερτων και δομικών υπερήχων καθώς και την ανάλυση κραδασμών.

περισσότερα...

Tags

Search

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά στην INVITROpedia! Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες & λύστε τις απορίες σας.

 • Η IVM στο TpressWebTV (VIDEO)
  Η IVM στο TpressWebTV (VIDEO)

  Δείτε τη συνέντευξη του ιδρυτή της IVM κ. Μιχάλη Μπαρδάνη, Ενεργειακού Μηχανικού, στο TpressWebTV.

 • Θερμογραφία κτιρίων
  Θερμογραφία κτιρίων

  Η υπέρυθρη θερμογραφία είναι στην ουσία μια απεικόνιση ή βίντεο ενός αντικειμένου όπου σε κάθε pixel αντιστοιχεί και μια θερμοκρασία.

  Περισσότερα...