Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 12:44

Υπέρηχοι

Υπέρηχος ονομάζεται το μηχανικό κύμα με συχνότητα μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος. Με ειδικό εξοπλισμό, μετατρέπουμε τον υπέρηχο σε ακουστική συχνότητα (ετεροδύνωση) και εκτιμάμε τα αποτελέσματα.

Ο έλεγχος γίνεται όσο η προς έλεγχο εγκατάσταση βρίσκεται σε λειτουργία, γι αυτό και κατατάσσεται στους 'μή καταστροφικούς ελεγχους (Non Destructive Testing)Είναι η ιδανική μέθοδος για να προσδιορίσουμε την 'τάση' (trending) του εξοπλισμού μας προς την αστοχία.

Το τεράστιο εύρος εφαρμογών οπως στη βιομηχανία, στα πλοία,σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις υψηλής τάσης, σε κτήρια κλπ καθώς και η ταχύτητα ελέγχου, είναι που καθιστά τη μέθοδο πρωτοποριακή!

Εφαρμογές
Η μέθοδος χρησιμοποιείται για την εύρεση διαρροών αερίων ή κενού, τον ελεγχο ρουλεμάν, τον έλεγχο σπηλαιώσεων (cavitation) αντλιών, τον έλεγχο βαλβίδων εμβολοφόρων μηχανών, τον έλεγχο ατμοπαγίδων, τον έλεγχο αεροστεγανότητας ανοιγματων, τη διάγνωση προβληματικής λειτουργίας κρουνών και βαλβίδων, τον έλεγχο αντλιών υψηλής πίεσης ντηζελοκινητήρων, τον εντοπισμο ηλεκτρικων φαινομένων όπως arcing - tracking και corona κλπ


Invitro Manufacture

Η IVM έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει την εταιρεία σας να αποφύγει τις αδικαιολόγητες εκτός λειτουργίας ώρες του εξοπλισμού σας, να εξοικονομήσετε ενέργεια, να αυξήσετε το μέσο χρόνο μεταξύ αστοχίας των μηχανημάτων, να μειώσετε τα ατυχήματα και πολλά άλλα.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας χρησιμοποιούν την υπέρυθρη θερμογραφία, την ανάλυση αερόφερτων και δομικών υπερήχων καθώς και την ανάλυση κραδασμών.

περισσότερα...

Tags

Search

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά στην INVITROpedia! Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες & λύστε τις απορίες σας.

 • Η IVM στο TpressWebTV (VIDEO)
  Η IVM στο TpressWebTV (VIDEO)

  Δείτε τη συνέντευξη του ιδρυτή της IVM κ. Μιχάλη Μπαρδάνη, Ενεργειακού Μηχανικού, στο TpressWebTV.

 • Θερμογραφία κτιρίων
  Θερμογραφία κτιρίων

  Η υπέρυθρη θερμογραφία είναι στην ουσία μια απεικόνιση ή βίντεο ενός αντικειμένου όπου σε κάθε pixel αντιστοιχεί και μια θερμοκρασία.

  Περισσότερα...