Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 16:12

Καταγραφή καλού ρουλεμάν με υπέρηχο δομής

Η ανίχνευση της κατάστασης του ρουλεμάν είναι προσδιορίσιμη, σε πολύ πρόωρο στάδιο.

Έτσι με τακτικό επανέλεγχο βλέπουμε την "τάση" (trending) του ρουλεμάν προς αστοχία.


Πολύτιμα στατιστικά για τη "μέτρηση βάσης" (baseline measurement) μας δίνουν όμοια εξαρτήματα που λειτουργούν υπο τις ίδιες συνθήκες αλλά και παλαιότερες μετρήσεις.

Με μεγάλη ταχύτητα ελέγχου, ο υπέρυχος είναι η πλέον οικονομική λύση (σε σχέση με τον έλεγχο δονησεων, "vibration control"), έως και 1/100 διαφορα κόστους.

Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει καταγραφή όχι μόνο της στάθμης του ήχου αλλά και FFT (Fast Fourier Transform), ώστε να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος.

Είναι ιδανική μεθοδος ελέγχου αργόστροφων ρουλεμάν (κατω των 200rpm) όπου η μέθοδος των δονήσεων είναι ανεπαρκής.

Ένα μειονέκτημα της μεθόδου ειίναι οτι δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε άν το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από αζυγοσταθμία ή κακή ευθυγράμμιση. Αυτό μπορεί να μας το διευκρινήσει, σε δεύτερο χρόνο, η μέθοδος των δονήσεων, εφόσον κρίνεται οικονομικά εφικτό.


Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπέρηχοι Έλεγχος ρουλεμάν »

Invitro Manufacture

Η IVM έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει την εταιρεία σας να αποφύγει τις αδικαιολόγητες εκτός λειτουργίας ώρες του εξοπλισμού σας, να εξοικονομήσετε ενέργεια, να αυξήσετε το μέσο χρόνο μεταξύ αστοχίας των μηχανημάτων, να μειώσετε τα ατυχήματα και πολλά άλλα.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας χρησιμοποιούν την υπέρυθρη θερμογραφία, την ανάλυση αερόφερτων και δομικών υπερήχων καθώς και την ανάλυση κραδασμών.

περισσότερα...

Tags

Search